Le Richelais
Richelieu
Champigny-sur-Veude

 

CHINON

Chinon is op de rechteroever van de Vienne gebouwd en heeft met haar talrijke oude huizen een middeleeuws karakter behouden. Het Kasteel van Chinon is een geweldige middeleeuwse vesting (met een lengte van ongeveer 500m op 100m breed) die over de Vienne hangt. Het ligt aan drie kanten op een steile uitloper. Het is het opeenvolgende werk van de Graven van Blois, Anjou en de Koningen van Frankrijk.

Uittreksel van de website www.francebalade.com

 

LEMERE

Het kasteel van Rivau en zijn sprookjestuinen.Het versterkte kasteel en de gemeenschappelijke Renaissance delen werden door de prestigieuze familie Beauvau gebouwd en vormen een uniek 15e en 16e eeuws architecturaal geheel.
Bezocht door Jeanne d'Arc, vereeuwigd door Rabelais, deze plaats heeft altijd betoverd.

Uttreksel van de reclame brochure van het kasteel van Rivau

 

USSE
Dit kasteel werd gebouwd op de plaats van een middeleeuwse vesting door Jean de Bueil in de tweede helft van XVe eeuw. Het illustreert de overgang van de Middeleeuwen naar de Renaissance. De noordelijke vleugel werd vernietigd teneinde een opening naar de Indre en de Loire te maken. Jean de Bueil verkocht het in 1485 aan Jean d' Espinay, Kamerheer van Koning Louis XI en Charles VIII. Het heeft Charles Perrault als model gediend voor het verhaal van de Schone Slaapster.

Uittreksel van de website www.francebalade.com

 

 

LANGEAIS

Het is Louis XI die het kasteel heeft laten bouwen vanaf 1465, onder toezicht van Jean Bourré die er de kasteelheer van werd. Dit kasteel was bestemd om Tours op de westelijke zijde te beschermen, vandaar zijn vestingskarakter met in het bijzonder een lange wachtrondeweg. De voorgevel aan de binnenkant is minder streng en vertoont de eerste kenmerken van de Renaissance.
Het huwelijk van Charles VIII en Anne de Bretagne werd er in 1491 gevierd.

Uittreksel van de website www.francebalade.com

 

AZAY-le-RIDEAU
Op deze plaats stond een feodaal fort dat door de Kroonprins (de toekomstige koning Charles VII) in 1418 werd vernietigd. Het kasteel werd van 1518 tot 1529 door Gilles Berthelot gebouwd, Schatbewaarder van François I. Het is zijn echtgenote die de werken leidde. Het is in feite een onafgewerkt kasteel, waarbij twee andere vleugels twee bestaande moesten aanvullen om een vierhoek te vormen. Nochtans is het waarschijnlijk het kasteel van de Loire dat de meeste charme heeft.

Uittreksel van de website www.francebalade.com

 

 

VILLANDRY
Het kasteel van Villandry werd door Jean le Breton, Secretaris van François I, gebouwd vanaf 1532. Het is het laatste kasteel dat gedurende de Renaissance in de Vallei van de Loire werd gebouwd. Het wordt versierd door tuinen die een mozaïek van kleuren vormen. Een vierkante slottoren is het enige dat rest van het oorspronkelijke feodale kasteel. Tijdens de Middeleeuwen heette Villandry eigenlijk Colombiers. Het is daar dat Henri II Plantagenet en Philippe-Auguste een vredesverdrag ondertekenden aan het einde van de XIIe eeuw. Henri II zou enkele dagen later in Chinon sterven.

Uittreksel van de website www.francebalade.com

 

FONTEVRAUD
Fontevraud, gesticht in 1101, was één van de grootste kloostersteden van het Westen. De Plantagenets lieten er zich begraven en vier dochters van Louis XV werden er opgevoed. De majestueuze koepels van de abdijkerk en de verrassende omvang van haar beroemde keukens getuigen van haar macht.

 

SAUMUR
Het kasteel werd gebouwd op de plaats van een oude feodale vesting waarvan het met zijn vier hoektorens het uitzicht behouden heeft. Het gebouw uit de XIVe eeuw (afgebeeld in de beroemde verluchte kalender "de zeer Rijke Uren van de Hertog van Berry") werd door de Koning van Napels, René d' Anjou tijdens de XVe eeuw verbouwd. Gedurende de XVIe eeuw werd de noordwest-vleugel vernietigd om zicht op de Loire toe te laten.

Uittreksel van de website www.francebalade.com

 

POITIERS

De Futuroscope

Home

Het logis de
la Pataudière

De Kamers

De Familiale Suite

Het Vakantiehuis

De Gasttafels

De Proeverijen en de Gastronomische Maaltijden

De Truffels

De Streek

Hoe ons bereiken

De Tarieven

De Reserveringen

Contact - Links